Gheyntjesworp 2020

   
   

Ook geen Gheyntjesworp dit jaar !

 

Elk jaar op de laatste zaterdag van augustus, dit jaar zaterdag 29 augustus, organiseert het Beiaardcomité i.s.m. Toerisme Turnhout vzw de Gheyntjesworp op de Grote Markt in Turnhout.


Het is de feestelijke afsluiter van de zomervakantie voor de allerkleinsten met animatie en vooral vele pluchen beertjes die uit de kerktoren vallen.

 

We hebben de beslissingen van de Veiligheidsraad afgewacht en tot op het allerlaatste moment bekeken hoe we dit toffe evenement kunnen organiseren binnen de Corona-maatregelen … Helaas is er geen mogelijkheid om te voldoen aan de veiligheidsnormen. 

 

Voor de kinderen is er allicht geen probleem, maar de Gheyntjesworp is een familiegebeuren dat we niet kunnen organiseren en laten doorgaan zonder de zussen, broers, ouders, grootouders en andere familieleden.

 

Daarom hebben besloten dit jaar over te slaan en meteen de datum voor volgend jaar te prikken.  Noteer alvast zaterdag 28 augustus 2021 in je agenda.   Die dag  valt er voor jong en oud weer heel wat te beleven en te smullen op de Grote Markt en dwarrelen er honderden knuffels uit de kerktoren.

 

Wij verwachten jullie allemaal  in 2021 !

 

Simonne Evrard

Voorzitter Beiaardcomité      

 

Nik Tuytelaers

Voorzitter Toerisme Turnhout vzw